Paradicsomos húsgolyócskák barna bulgurral – C9 program kompatibilis recept!
Szuper gyorsan elkészíthető finomság, ráadásul egy edényben készül minden, nem is kell utána olyan sokat mosogatni. A benne lévő bulgur miatt inkább olyan napra ajánlom, amikor aktívabb voltál, több volt a testmozgás, ezért az extra szénhidrát belefér. 🙂
Mennyiség Előkészítés
2adag 5perc
Sütés/főzés Pihentetés
30perc 5perc
Mennyiség Előkészítés
2adag 5perc
Sütés/főzés Pihentetés
30perc 5perc
Hozzávalók
Húsgolyók
  • 250g darált pulykahús
  • 1db tojás
  • 1evőkanál zabkorpa
  • bors, fűszerekvagy adalékanyagmentes fasírt fűszerkeverék
Szósz
  • 1db hagymakisebb
  • kókuszzsírkevés
  • 1doboz hámozott, aprított paradicsom konzerv
  • 140g paradicsomsűrítménynagyobb doboz
  • oregánó
  • bazsalikom
  • fokhagyma
  • édesítő
  • 150 g barna bulgur
Elkészítés
  1. A darált húst összekeverjük a tojással, zabkorpával és fűszerezzük.
  2. 10-15 percre hűtőbe tesszük (Kb, amíg a szószunk elkészül) Utána kis golyócskákat formázunk belőle, kb. 15 darab lesz.
  3. A hagymát felkockázzuk, egy kevés kókuszzsíron megdinszteljük. Hozzáadjuk a hámozott paradicsomot és a sűrítményt.
  4. Borsozzuk, fűszerezzük (oregánó, bazsalikom, fokhagyma) Hozzáadunk egy kevés édesítőt és 1 dl vizet.
  5. Amikor forr, beletesszük a húsgolyócskákat és fedő alatt majdnem készre főzzük, majd hozzáadjuk a bulgurt és még 1 dl vizet. Lefedve tovább főzzük még további 10 percig. Közben, ha elfogy a víz, pótoljuk.
  6. Lefedve egy kicsit pihentetjük, tálalásnál szórhatunk rá esetleg petrezselyemzöldet.

Hozzászólás

hozzászólás