Paradicsomos húsgolyócskák barna bulgurral – C9 program kompatibilis recept!

Paradicsomos húsgolyócskák barna bulgurral – C9 program kompatibilis recept!

Nyomtatás
Paradicsomos húsgolyócskák barna bulgurral - C9 program kompatibilis recept!
Szuper gyorsan elkészíthető finomság, ráadásul egy edényben készül minden, nem is kell utána olyan sokat mosogatni. A benne lévő bulgur miatt inkább olyan napra ajánlom, amikor aktívabb voltál, több volt a testmozgás, ezért az extra szénhidrát belefér. 🙂
C9 recept: paradicsomos húsgolyó
Fogás Ebéd, Vacsora
Konyha C9 FIT
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 30 perc
Pihentetés 5 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Húsgolyók
  • 250 g darált pulykahús
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál zabkorpa
  • bors, fűszerek vagy adalékanyagmentes fasírt fűszerkeverék
Szósz
  • 1 db hagyma kisebb
  • kókuszzsír kevés
  • 1 doboz hámozott, aprított paradicsom konzerv
  • 140 g paradicsomsűrítmény nagyobb doboz
  • oregánó
  • bazsalikom
  • fokhagyma
  • édesítő
  • 150 g barna bulgur
Fogás Ebéd, Vacsora
Konyha C9 FIT
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 30 perc
Pihentetés 5 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Húsgolyók
  • 250 g darált pulykahús
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál zabkorpa
  • bors, fűszerek vagy adalékanyagmentes fasírt fűszerkeverék
Szósz
  • 1 db hagyma kisebb
  • kókuszzsír kevés
  • 1 doboz hámozott, aprított paradicsom konzerv
  • 140 g paradicsomsűrítmény nagyobb doboz
  • oregánó
  • bazsalikom
  • fokhagyma
  • édesítő
  • 150 g barna bulgur
C9 recept: paradicsomos húsgolyó
Elkészítés
  1. A darált húst összekeverjük a tojással, zabkorpával és fűszerezzük.
  2. 10-15 percre hűtőbe tesszük (Kb, amíg a szószunk elkészül) Utána kis golyócskákat formázunk belőle, kb. 15 darab lesz.
  3. A hagymát felkockázzuk, egy kevés kókuszzsíron megdinszteljük. Hozzáadjuk a hámozott paradicsomot és a sűrítményt.
  4. Borsozzuk, fűszerezzük (oregánó, bazsalikom, fokhagyma) Hozzáadunk egy kevés édesítőt és 1 dl vizet.
  5. Amikor forr, beletesszük a húsgolyócskákat és fedő alatt majdnem készre főzzük, majd hozzáadjuk a bulgurt és még 1 dl vizet. Lefedve tovább főzzük még további 10 percig. Közben, ha elfogy a víz, pótoljuk.
  6. Lefedve egy kicsit pihentetjük, tálalásnál szórhatunk rá esetleg petrezselyemzöldet.
A recept megosztása

Hozzászólás

hozzászólás